İngiltere, ilk çeyrekte yüzde 0.8 büyüdü

İngiltere'de bu yılın birinci çeyreğinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıladaki (GSYH) büyüme beklendiği gibi nihai yüzde 0,8 olarak gerçekleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere ekonomisinin ilk çeyrek büyümesi nihai yüzde 0,8 olarak teyit edildi. 

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, İngiltere'de bu yılın birinci çeyreğinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıladaki (GSYH) büyüme beklendiği gibi nihai yüzde 0,8 olarak gerçekleşti.   

ONS, bu yılın birinci çeyreğinde özel sektör yatırım oranındaki artışı revize ederek yüzde 2,7'den yüzde 5'e yükseltti. İngiltere'de bu yılın ilk çeyreğinde yapılan özel sektör yatırımları ekonomik büyümeye yüzde 0,4 katkı yaptı. Yılın aynı döneminde yatırımların artış oranı ise yaklaşık iki kat artırılarak yüzde 5'e revize edildi.  

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney daha önce İngiltere ekonomisinin Merkez Bankası'nın öngörüsünden daha hızlı bir ivme ile büyüdüğünü belirterek, uzun zamandır piyasaların beklendiği faiz artışının bu yılın sonuna doğru yapılabileceğine işaret etmişti.  

Bu sabah BBC Radio 4'e konuşan Carney politika faizinin yeniden yüzde 5 seviyelerine yükselmesinin olası olmadığını, önümüzdeki 3 yıl sürecince "yeni normalin" yüzde 2,5 olacağını kaydetmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir