İngiltere, KDV indirimine gidiyor

The Observer Gazetesi, Maliye Bakanı Darling'in alış-verişe özendirilmesi için bu riskli kararı aldığını yazdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - İngiltere Maliye Bakanı Alastair Darling'in yarın bir açıklama yaparak KDV oranlarında indirime gidildiğini duyuracağı öne sürüldü.

İngiltere'de yayımlanan The Observer gazetesi'nin konuyla ilgili haberinde, Darling'in İngiltere'deki ekonomik durgunluğun aşılması ve halkın Noel öncesi alış-verişe özendirilmesi için bu riskli kararı aldığını yazdı.

Halen yüzde 17,5 olan KDV oranındaki indirimin bir ya da iki yıl boyunca geçerli olabileceğini yazan Observer,yeni oranın yüzde 15 olabileceğine dair spekülasyonlara da yer verdi. Haberde, atılacak adımın İngiltere hükümetine yıllık maliyetinin de 12,5 milyar sterlin civarında olabileceği belirtildi.

Gazete, Başbakan Brown ve Maliye Bakanı Darling'in ortak görüşü sonucu atılmaya hazırlanılan adımın eleştirmenler tarafından da desteklendiğini kaydetti.

Ülkede bütün mağazaların alış-verişi özendirmek için erken indirimler başlattığına işaret edilen haberde, KDV oranlarının da aşağı çekilmesiyle piyasada bir canlanma beklenebileceğine işaret edildi.