İngiltere MB, faiz kararını oybirliğiyle aldı

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz toplantısı tutanaklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA  - İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında açıklanan tutanaklarda, İngiltere'de politika faizinin yüzde 0,5'te tutulmasına oy birliğiyle karar verildiği bildirildi. 

İngiltere Merkez Bankası açıklamasında, Para Politikası Kurulu'nun 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantıda, kurulun tüm üyelerinin, İngiltere'de faiz oranını tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,5'te tuttuğu, 375 milyar sterlin büyüklüğündeki varlık alım programına ise devam edilmesi kararı aldığı belirtildi. 

Bu yıl içerisinde faiz artışına kapı aralandı 

Açıklamada, faiz kararının piyasa beklentisinden daha erken olabileceği belirtilirken, "Finans piyasası fiyatlamaları tarafından ima edilen Merkez Bankası'nın bu yıl içerisinde faiz artırımı ile ilişkilendirilen görece düşük olasılık şaşırtıcı" ifadesine yer verdi. 

Geçen hafta İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, olası politika faizi artırım kararının, piyasaların beklediğinden daha erken bir tarihte verilebileceğini bildirmişti. 

Carney, Merkez Bankası resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, uzun zamandır beklenen olası faiz artırım kararına ilişkin olarak, "Faiz artırımının ne zaman yapılacağına ilişkin şimdiden büyük spekülasyon var. Daha dengeli bir hale gelmeye başlayan kararımız, piyasaların beklediğinden daha erken olabilir" ifadelerini kullanmıştı. 

İngiltere Merkez Bankası'nın daha önce olası bir faiz artırımı için ön koşul olarak gösterdiği yüzde 2 enflasyon hedefinin altına inilmesine rağmen, Merkez Bankası 2009 yılından bu yana faiz oranlarını analistler tarafından rekor seviyede düşük olarak görülen yüzde 0,5'te tutmaya devam ediyor. İngiliz ekonomisi bu yıl ilk çeyrekte yüzde 0,8 büyüdü. 

Bu konularda ilginizi çekebilir