İngiltere'de araç satışı yüzde 11 arttı

İngiliz Motor Üreticileri ve Tüccarları Odası, İngiltere'de 2013 yılında toplam araç satışının 2.26 milyon adetle 2007 yılından beri en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA- İngiliz Motor Üreticileri ve Tüccarları Odası (SMMT), İngiltere'de 2013 yılında toplam araç satışının 2.26 milyon adetle 2007 yılından beri en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi.  

SMMT, İngiltere'de 2013 yılı itibariyle toplam motorlu araç satışının bir önceki seneye kıyasla yüzde 10.8 artış kaydederek toplam 2.26 milyon adete ulaştığını belirtti. Açıklamada, buna rağmen mevcut seviyenin halen 2007 yılındaki 2.4 milyon adet araç satışından yüzde 6 oranında daha az olduğu hatırlatıldı.  

SMMT'nin Üst Yöneticisi Mike Hawkes, '2007'den beri kaydedilen en iyi satış yılı ile İngiliz yeni araç piyasası ülke ekonomisinin güçlenmesine katkıda bulundu. Avrupa araç piyasası henüz yeni iyileşme işaretleri gösterirken, İngiliz otomotiv sanayisi 22 aydır aralıksız büyüyerek bütün Avrupa'dan daha iyi performans sergiledi' ifadelerini kullandı.  

Hawkes açıklamasında, '2013 yılındaki araç satışlarında kaydettiğimiz yüzde 10,8 oranındaki artış, teknolojik olarak daha gelişmiş araçlara olan talebin artmasının yanı sıra ödeme fırsatlarından kaynaklanıyor' dedi. 

Açıklamada, mevcut veriler çerçevesinde İngiltere'nin, Fransa'yı geride bırakarak Almanya'dan sonra Avrupa'nın en büyük ikinci otomotiv üreticisi haline geldiği de belirtildi. 

Avrupa Otomotiv Üreticileri Derneği'nin açıklamasına göre ise, geçen yılın ilk 11 ayında Avrupa'daki toplam araç satışı yüzde 2.8 oranında azalarak, toplam 11.4 milyon adete geriledi. 2012 yılında Avrupa'da toplam araç satışı bir önceki yıla kıyasla 7.8 oranında azalarak, toplam 12.5 milyon adette kalmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir