İngiltere'de ev fiyatları yüzde 2.3 düştü

HBOS, İngiltere'de ortalama bir ev fiyatının 160,327 sterline gerilediğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA -  İngiltere'nin en büyük tutsat sağlayıcısı HBOS'a göre, şubat ayında ülkede ev fiyatları yüzde 2,3 oranında düştü.

Halen Lloyds banka grubunun parçası olarak faaliyetlerini sürdüren HBOS'tan yapılan açıklamada, şu anda İngiltere'de ortalama bir evin fiyatı 160,327 sterline geriledi.

HBOS uzmanları İngiltere'de emlak pazarında toparlanmanın işaretlerinin yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını da belirtirken, yine de 2009'un sektör açısından zor bir yıl olacağı uyarısında bulundu.

HBOS açıklamasında 2009 yılı şubat ayı fiyatlarının, geçen yılın aynı ayında kaydedilen fiyatlara göre yüzde 17,8 daha düşük olduğuna da işaret edildi.

Bilindiği gibi hafta başında da İngiltere'nin bir başka tutsat sağlayıcısı olan Nationwide şubat ayında ev fiyatlarındaki düşüşün yüzde 1,8 olduğunu açıklamış, bir yıllık düşüşü ise yüzde 17,6 olarak vermişti.

Uzmanlara göre, tutsat kredilerinin daha ucuz hale gelmesine ve faiz oranlarının sürekli indirilmesine rağmen İngiltere'de emlak piyasasında toparlanmanın başlayamaması, tutsat sağlayıcılarının istedikleri peşin oranının yüksek olması, halkta oluşan işini kaybetme korkusu ve ev fiyatlarının hala düşüyor olmasından kaynaklanıyor.