İngiltere'de ilk eşcinsel evlilik töreni yapıldı

Ülkede eşcinsel evliliğin geçen yıl resmi olarak kabul edilmesinin ardından, ilk törenler gece yarısından sonra düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'de eşcinsel evliliğin resmi ve yasal olarak geçen yıl kabul edilmesinin ardından ilk eşcinsel evlilik töreni bugün yapıldı.

Gece yarısından sonra başkent Londra'nın da aralarında bulunduğu birçok şehirde eşcinsel çiftler evlendi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, eşcinsel olsun olmasın herkesin eşit olduğunu söylerken, ülkede özellikle bazı Katolik din adamları evlilik kurumuna zarar vereceği gerekçesiyle eşcinsel evliliklere karşı olduklarını bildiriyor.

Cameron, konuya ilişkin kaleme aldığı makalede, "Bu hafta sonu ülkemiz için önemli bir andır. Bu uygulama, ülkemizin anlayışını ve eşitliğe saygısını göstermektedir" ifadesini kullandı.

İngiltere'deki tüm siyasi partilerin desteklediği "eşcinsel evliliğin resmi olarak kabul edilmesini" öngören yasa tasarısı, geçen yıl temmuz ayında Kraliçe 2. Elizabeth tarafından onanmıştı. Eşcinsel çiftler bugünden itibaren resmi törenlerin yanı sıra onay almaları durumunda dini törenlerle de evlenebilecek. Ayrıca daha önce "medeni ortaklık" yoluyla hayatını birleştirmiş eşcinsel çiftler, bunu "evliliğe" çevirebilecek.

 İngiltere'de "medeni ortaklık" adı altında eşcinsel çiftler 2005 yılından bu yana hayatını birleştirebiliyordu. Ancak eşcinsel çiftler kiliselerde ve dini kurumlarda evlenemiyor ve "evli" olarak adlandırılmıyordu.

Bu konularda ilginizi çekebilir