İngiltere'de işsizlik oranı geriledi

İngiltere'de işsizlik oranı yüzde 7.2'ye geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA -  İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), ülkede bu yılın Ocak ayına kadarki son üç aylık dönemde işsizlik oranının yüzde 7.2 olduğunu açıkladı. 

ONS açıklamasında, İngiltere'de Ağustos - Ekim 2013 döneminde yüzde 7,4 olan işsizlik oranının, geçen yılın kasım ayı ve bu yılın ocak ayı arasındaki üç aylık dönemde yüzde 7,2'ye gerilediği belirtildi. Açıklamada, son veriler ışığında ülkede istihdamın artış trendini koruduğu, 16-64 yaş aralığında aktif çalışabilecek durumdaki işsiz sayısının düşüş gösterdiği ifade edildi. 

İşsizlik oranında son çeyrekte yaşanan düşüşün, kendi işini kuran kişi sayısındaki artıştan kaynaklandığı vurgulanan açıklamada, İngiltere'de geçen yılın kasım ayı ve bu yılın ocak ayı arasındaki dönemde 16-64 yaş grubundaki istihdam oranının bir önceki döneme kıyasla yüzde 72'den yüzde 72,3'e yükseldiği kaydedildi. 

Açıklamada, işsiz sayısının Ağustos - Ekim 2013 dönemine göre 63 bin, yıllık bazda ise 191 bin kişi azalarak Kasım 2013 - Ocak 2014 döneminde 2,33 milyon kişiye gerilediği de belirtildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir