İngiltere'de satışlar düştü, umut faiz indiriminde

Ülkede Noel öncesi alışverişlerde canlılık yok, ümitlerin Merkez Bankası'nın önümüzdeki günlerde faizde büyük bir indirim yapmasına bağladığı kaydedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - İngiltere Sanayiciler Konfederasyonu (CBI) , kasım ayının ilk yarısında üyesi olan firmaların yüzde 62'sinin geçen yılın aynı dönemine göre daha düşük satış yaptıklarını bildirdiklerini açıkladı.

CBI yöneticileri, gerçekleştirdikleri araştırmanın sonucunda noel öncesi olmasına rağmen alış-verişlerde hiçbir hareketlenme olmadığına işaret ederken, firmaların bütün ümitlerini Merkez Bankası'nın önümüzdeki günlerde faiz oranlarında büyük bir indirim yapmasına bağladıklarını bildirdi.

CBI tarafından hazırlanan ve belli kriterlere göre puanlama yaparak gerçekleştirilen satış araştırmasının Ekim'de eksi 27 olan satış oranlarını, bugün eksi 46 olarak gösterdiği belirtildi. CBI yetkilileri negatif oranlardaki büyümenin 1983 yılında bu tablonun hazırlanmasından bu yana ortaya çıkan en kötü tabloya işaret ettiğini söyledi.

Ülkenin en büyük iki mağaza zincirinden MFI ve Woolworths'un geçen hafta kayyuma devredilmesinin ardından Dixons ve PC World adlı elektronik mağazalarının satışlarında en büyük düşüşü kaydettiklerini açıkladıklarına dikkat çeken CBI yetkilileri, ülkenin en büyük mağazalarından biri olan John Lewis'in de satışlarında yüzde 13 oranında düşüş olduğunu bildirdiğini duyurdu.

Bu arada İngiltere'nin başkenti Londra'nın en işlek alış-veriş merkezlerinden Oxford caddesi ve çevresindeki mağazaların dün bir gün süreyle gerçekleştirdikleri erken açılış, büyük indirimler ve müşterilere yaptıkları ikramların da alış-verişi beklendiği oranda hareketlendirmeye yetmediği bildirildi.