İngiltere'de ticaret açığı haziran ayında arttı

İngiltere'nin mayıs ayında 9.1 milyar sterlin olan ticaret açığı, haziranda 9.4 milyar sterline yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'de haziran ayında ticaret açığı 9,4 milyar sterline yükseldi. 

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi'den (ONS) yapılan açıklamada, İngiltere'nin mayıs ayında 9,1 milyar sterlin olan ticaret açığının haziranda 9,4 milyar sterline yükseldiği bildirildi. 

İngiliz hükümeti özellikle ihracat tarafında ekonominin yeniden dengelenmesi için çaba gösterse de, halihazırda Avrupa'daki ekonomik büyümenin halen zayıf seyretmesi İngiltere'nin ticaret açığının azaltılması hedefini zorlaştırıyor. 

Özellike İngiliz Merkez Bankası'nın 2009'dan bu yana aynı seviyede tuttuğu yüzde 0,5 oranındaki politika faizini bu yıl içerisinde artıracağı yönünde sinyaller vermesinin ardından İngiliz sterlininin diğer para birimlerine karşı güçlü seyretmesi de İngiliz ihracatçıların dış pazarda rekabet gücünü kısıtlamaya devam ediyor. 

İngiltere Merkez Bankası dün tüm zamanların en düşük seviyesinde olan politika faiz oranını yüzde 0,5'te tutmaya devam ettiğini açıklamıştı. 

Öte yandan Markit/CIPS Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) temmuz ayında 59,1'e yükselerek son 8 ayın en yüksek seviyesine ulaşmış, ekonomik aktivitenin ivmesine ilişkin en belirgin verilerden biri olarak dikkati çekmişti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir