İngiltere'de ticaret açığı şubat ayında azaldı

İngiltere'de ticaret açığı bu yılın şubat ayında 9.1 milyar sterline geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'de ticaret açığı bu yılın şubat ayında, bir önceki ayki 9.4 milyar sterlin seviyesinden 9.1 milyar sterline geriledi. 

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, İngiltere'nin şubat ayındaki ticaret açığı ocak ayındaki 9,4 milyar sterlin seviyesinde 9,1 milyar sterline geriledi.  Ekonomistlerin şubat ayı için cari açık öngörüleri 9,2 milyar sterlin seviyesindeydi. 

ONS'nin verilerine göre İngiltere'de ithalat bir önceki aya göre yüzde 2,2 azalarak 32,6 milyar sterline gerilerken, ihracat da yüzde 1,6 düşüş kaydederek 23,5 milyar sterlin olarak kaydedildi. 

ONS verilerine göre, İngiltere'nin şubat ayında havacılık ve uçak sanayi sektörlerine ilişkin ithalat kalemlerinde yüzde 46,3 oranında düşüş görülürken, toplam şubat ayı ithalatında 2011 yılının nisan ayından beri en düşük seviye görüldü. 

ONS açıklamasında, şubat ayının sonuna kadarki üç aylık dönemde, ticaret açığının toplam 3 milyar sterlin azalarak 26,2 milyar sterline gerilediğine dikkat çekildiği belirtilirken, İngiltere'nin AB dışı ülkelerden yaptığı ticaretin oluşturduğu ticaret açığının ise şubat ayında bir önceki ayda kaydedilen 3,9 milyar sterlinden 2,9 milyar sterline düştüğü ifade edildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir