İngiltere'den Karadağ'a AB desteği

İngiltere'nin Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Lidington, İngiltere'nin Karadağ'ın AB üyelik sürecini desteklemeye devam edeceğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PODGORİTSA - İngiltere'nin Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı David Lidington, ülkesinin Karadağ'ın AB üyelik sürecini desteklemeye devam edeceğini söyledi. 

Lidington, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da Karadağ Üniversitesi tarafından düzenlenen ''Avro-atlantik Entegrasyon ve Karadağ-İngiltere İlişkileri'' konulu panelde öğrencilere hitap etti. 

Ülkesinin, Karadağ'ın Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecini desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini söyleyen Lidington, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini ve turizm sektörünün Karadağ için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. 

İngiltere'nin Karadağ vatandaşlarına vize uygulaması hakkında yöneltilen soruya Lidington, şu cevabı verdi: 

''İngiltere, açık bir ülkedir. Ülkemize turistik gezi nedeniyle gelenlere vize veriyoruz. Eğitim için ülkemizi seçenlere de vize veriyoruz. Vizeyi zorunlu kılmamızın en büyük nedeni, yasadışı sığınmaların önüne geçmek.'' 

Panelde, Lidington'a Karadağ'ın Başmüzakerecisi Andriya Peyoviç de eşlik etti. 

Lidington, Podgoritsa'daki temasları kapsamında ayrıca, Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç'le görüştü. 

Karadağ'daki resmi temaslarına dün başlayan Lidington, Dışişleri Bakanı İgor Luksiç ve Başmüzakereci Peyoviç ile de bir araya gelmişti. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir