İngiltere'den Lübnan'a terörle mücadelede destek

Daily Telegraph gazetesi, İngiltere'nin inşa ettiği gözetleme kuleleri sayesinde Lübnan ordusu IŞİD'in ilerleyişini durdurduğunu yazdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA  - İngiltere'nin Lübnan'da bir Hristiyan kasabasını, kurduğu gözetleme kuleleriyle IŞİD güçlerinden koruduğu iddia edildi. 

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin manşetinden verilen habere göre, gizlice harekete geçen İngiliz ekibi, Bekaa Vadisi'ndeki Ras Baalbek kasabasının Suriye sınırına 12 gözetleme kulesi inşa etti ve IŞİD'in katliamını engelledi. Haberde, inşa edilen gözetleme noktaları sayesinde Lübnan ordusunun IŞİD'in ilerleyişini durdurduğu belirtildi. 

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın kasabanın kurtarılmasını yakından takip ettiği ve gözetleme kulesinin inşasının maliyetinin 150 bin sterlin olduğu kaydedildi. Gazeteye konuşan İngiltere'nin Beyrut Büyükelçisi Tom Fletcher, "Gözetleme kulelerinin Ras Baalbek kasabasında katliam yaşanmasını önlediğine inanıyorum. IŞİD, bu tür sembolik değeri olan büyük zaferler elde etmek istiyor. Bir sınıra baskın düzenleyip orada katliam yapınca, tüm dikkatleri çekiyorsunuz. Lübnan gibi hassas dengelerle var olan bir ülkede, bu tür olayların çok dramatik sonuçları olabilir" dedi. 

Gazete, Ras Baalbek kasabasında, IŞİD saldırılarını engelleyen en stratejik noktada bulunan ve "Tango 10" adındaki kulenin geçen temmuz ayında 17 gün içinde inşa edildiği bilgisine yer verdi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir