İngiltere'den Soçi Olimpiyatları için saldırı uyarısı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rus yetkililerle güvenlik konuları da dahil olmak üzere oyunların hazırlanması için yakından çalıştıklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere, gelecek hafta Rusya'nın Soçi kentinde başlayacak Soçi Kış Olimpiyat Oyunları'nda güvenliğin sağlanması için Rusya ile işbirliği yapıyor.  

İngiltere Dışişleri Bakanlığından edindiği bilgiye göre, İngiltere'nin önceliği oyunlar için bu ülkeye gidecek atletlerin güvenliğinin sağlanması olacak. Açıklamada, "Rus yetkililerin güvenli bir kış olimpiyat ve paralimpik oyunları ortaya koyacağından eminiz. Rus yetkililerle güvenlik konuları da dahil olmak üzere oyunların hazırlanması için yakından çalışıyoruz. Rus yetkililerin önceliği, hem seyirciler hem de atletler için güvenlik bir ortam sağlamaktır" denildi.  

İngiltere, Rusya'ya seyahat edecek İngiliz vatandaşlarının sürekli yenilenen seyahat uyarılarını takip etmesini istiyor. İngiltere Dışişleri Bakanlığnın resmi internet sayfasında Rusya ile ilgili "seyahat tavsiyesi" bölümünde, "Rusya'da büyük ölçekli etkinlikler, teröristlerin hedefi olmaktadır" ifadesinin yer alması dikkati çekiyor. 

İngiliz yayın kurumu BBC, İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilierinin "Soçi'deki kış olimpiyatları sırasında ya da öncesinde terör saldırılarının olmasının kuvvetle muhtemel olduğu konusunda uyarıda bulunduklarını" bildirdi.    

Rusya bu yıl ayrıca, haziranda G8 Zirvesi'ne, ekimde ise Formula 1 yarışına ev sahipliği yapacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir