İngiltere'den teknoloji şirketlerine gözdağı

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, bazı teknoloji firmalarının vergilerini tam ödememenin yollarını aradığını belirterek, "Bu şirketlere mesajım, buna bir son vereceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'nin Birmingham kentinde yapılan Muhafazakar Parti konferansında konuşan Osborne, İngiltere'nin bütçe açığının azaltılması için bütçeden yaklaşık 25 milyar sterlin tasarrufa gidilmesi gerektiğini kaydetti. 

Osborne, Bazı teknoloji şirketlerinin vergi ödememenin yollarını aradığından yakındı. Bu şirketlere seslenen Osborne, "Eğer vergi sistemimizi suistimal ederseniz İngiliz halkının güvenini suistimal etmiş olursunuz. Benim bu şirketlere mesajım, buna bir son vereceğiz" diye konuştu. 

Osborne, konuşmasında emeklilik maaşları, engellilere ve annelere yapılanlar hariç sosyal yardım ödemelerinin ise iki yıl boyunca aynı seviyede dondurulmasıyla toplam 3 milyar sterlin tasarruf sağlanabileceğini söyledi. Sosyal yardımların iki yıl boyunca aynı seviyede tutulması uygulamasının 2016 yılında yürürlüğe girebileceğini aktaran Osborne, emeklilik fonlarında biriken yatırımların bir başkasına miras yoluyla bırakılması esnasında yapılan yüzde 55 vergi kesintisinin ise uygulanmayacağını dile getirdi. 

Osborne, yeni düzenleme ile 75 yaşının altındaki bir emeklinin bu fonlardaki yatırımlarını istediği kişiye vergi muafiyeti kapsamında miras bırakabileceğini anlattı. İngiltere ekonomisinin gelişmiş ülkeler içerisinde en hızlı büyüyen ekonomi olduğunu vurgulayan Osborne, "Bunu başardık ve başladığımız işi tamamlayacağız. İngiltere'nin borcu halen tehlikeli bir şekilde yüksek" ifadelerini de kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir