İngiltere'den vatandaşlarına Tunus uyarısı

İngiltere, Tunus'taki vatandaşlarına bu ülkeden ayrılmaları tavsiyesinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere, Tunus'taki terör tehdidi seviyesi ve güvenlik durumu nedeniyle, vatandaşlarına bu ülkeden ayrılmaları tavsiyesinde bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Tunus'ta geçen ay 30'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından, bu ülkede yeni güvenlik sorunları yaşanabileceği dolayısıyla bakanlığın Tunus seyahat tavsiyelerini değiştirdiği bildirildi.

Bakanlık açıklamasında, Tunus'taki güvenlik sorunları nedeniyle bu ülkede bulunan İngiliz vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri ve gerekli olmadıkça bu ülkeye gidilmemesi çağrısı yapıldı.

Tunus'taki İngiliz vatandaşlarının Birleşik Krallık'a geri dönüş yapabilmeleri için tur şirketleriyle birlikte yakın çalışma içerisinde olduğunun belirtildiği açıklamada İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın da ifadelerine yer verildi.

Tunuslu yetkililerle yakın çalıştıklarını belirten Hammond, turistlerin terörist tehdidinden daha etkili şekilde korunması için daha fazla çalışılması gerektiğinde karar kılındığını belirterek, "Susa'daki saldırının ardından istihbarat ve tehdit tablosu önemli ölçüde belirginleşti ve bu da bizi, bu ülkede yüksek ihtimalle bir başka terörist saldırısı olabileceği görüşüne yönlendirdi. Tüm faktörleri göz önünde bulundurduğumuzda, böyle bir değişikliği yapmanın doğru olduğuna karar verdik. Bu kararı kolay almadık ancak önceliğimiz her zaman vatandaşlarımızın güvenliğidir.

Önümüzdeki gün ve haftalarda, Tunus'taki durumu yakından incelemeyi sürdürürken, tehditleri anlamaları ve tehditlere yönelik güvenlik müdahalelerini kuvvetlendirmeleri bakımından Tunuslularla çalışmaya devam edeceğiz. Eğer Tunus'daysanız, geri dönüşünüzle ilgili size yardımcı olacak tur şirketiniz veya havayolunuzla iletişime geçiniz. Bağımsız olarak Tunus'ta seyahat edenler ticari uçuşlarla Birleşik Krallık'a geri dönmeyi düşünmeliler" dedi.

Tunus'un Susa kentinde 26 Haziran'da bir otelin plajına yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybeden 38 kişinin 30'u İngiliz vatandaşıydı. İngiltere, 30 İngiliz vatandaşının hayatını kaybettiği saldırıyı, "2005 yılında Londra'daki metro ve otobüs saldırılarının ardından İngiliz halkına yapılan en ciddi terör saldırısı" olarak nitelemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir