İngiltere'de tehdit seviyesi 'kritik'

İngiltere'nin Manchester kentinde meydana gelen bombalı saldırının ardından ülkede terör tehdit düzeyi "kritik" seviyeye çıkarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere'nin Manchester kentinde 22 kişinin hayatını kaybettiği, 59 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının ardından terör tehdit düzeyini en yüksek noktaya çıkaran hükümet, ülkedeki önemli yerlerin güvenliğini askerlere vermeye hazırlanıyor.

Terör tehdidini en yüksek aşama olan "kritik" düzeyine çıkartan başbakan Theresa May, her an yeni bir saldırı olabileceğini söyledi.

"Yeni bir saldırının muhtemel olmasının ötesinde, yeni bir saldırı her an gerçekleşebilir" diyen May, "Önemli noktaların korunmasında görevli polislerin yerine silahlı kuvvetler yerleştirilecek. Konser ve spor karşılaşmaları gibi bazı programlarda da askeri personelin konuşlandırıldığını göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İngiltere polisi dün yaptığı açıklamada, saldırının sorumlusunun 22 yaşında, İngiltere doğumlu Salman Abedi olduğuna inandıklarını bildirdi. Amerikan güvenlik kaynaklarının İngiliz istihbaratından edindikleri bilgiye göre anne-babası Libyalı olan Abedi, Manchester'da doğmuş.

Avustralya'dan İngiltere'ye seyahat uyarısıAvustralya'dan İngiltere'ye seyahat uyarısı