İngiltere'den Türkiye açıklaması

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, "Birleşik Krallık, Türkiye'de reformları teşvik etme, istikrarı sağlamlaştırma ve Türkiye'deki güvenlik ile göç gibi ortak sorunları çözmedeki taahhütlerini sürdürmektedir." açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiliz hükümeti, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile ilgili kararına ilişkin, gerekli koşulları karşılayan, Avrupa Birliği'ne katılım sürecine bağlı olan ülkeleri desteklemeyi sürdüreceklerini bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Birleşik Krallık'ın, Türkiye'de reformları teşvik etme, istikrarı sağlamlaştırma ve Türkiye'deki güvenlik ile göç gibi ortak sorunları çözmedeki taahhütlerinin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Birleşik Krallık, gerekli koşulları karşılayan, Avrupa Birliği'ne katılım sürecine bağlı olan ülkeleri desteklemeye devam edecektir. Aday ülkeler, tam üyelik koşullarını karşıladıkları zaman, Avrupa Birliği üyeleriyle birlikte karar verecektir. Bu da hala uzak bir durum olarak gözükmektedir." ifadeleri yer aldı.

Avrupa Parlamentosunun, Türkiye'nin AB ile sürdürdüğü üyelik müzakerelerinin geçici bir süreliğine dondurulması yönündeki tavsiye kararının hukuki bağlayıcılığı bulunmuyor. AP'nin üyelik müzakerelerini sonlandırma veya dondurma yetkisi yok ancak alınan karar, AB Konseyi ve üye ülke yönetimlerine siyasi mesaj niteliği de taşıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir