Intel'de sahte işlemci şoku

Newegg.com üzerinden, Intel Core i7 920 markalı taklit ürünlerin satıldığı tespit edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İnternet ortamında satılan Intel Core i7 920 markalı bazı işlemcilerin sahte olduğu belirlendi.

Intel Türkiye Teknik Müdürü Cemal Kayacan,  internet ortamında bilgisayar ürünleri satan Newegg.com internet sitesi üzerinden, Intel Core i7 920 markalı taklit ürünlerin satıldığının tespit edildiğini söyledi.

Yapılan incelemede bu ürünlerden alan az sayıdaki son kullanıcının işlemcilerinin taklit olduğunun görüldüğünü belirten Kayacan, şunları kaydetti:

"Bu ürünler herhangi bir şekilde Intel tarafından üretilen numune ya da demo ürünler değildir.

Intel, ürünlerin çalışmayan ve taklit işlemciler olduğu konusunda Newegg'le bağlantıya geçmiş, Newegg sitesi de mağdur kullanıcıların işlemcilerinin gerçek işlemcilerle değiştirilmesi için çalışmaktadır.

Intel olarak taklit işlemcilerin sayısını belirlemeye çalışıyoruz. Intel, taklit işlemcileri incelemek için örneklerini edinmekte, inceleme tamamlanana kadar söylenebilecek şey, göründüğü kadarıyla kutu içeriğindeki her şeyin sahte olduğu."

Olay, sahte işlemcilerden birini edinen kullanıcının, yaşadığı olayı bir forum sitesine yazmasıyla ortaya çıktı.

Kullanıcı, kutu içerisinden sahte işlemci, fan ve boş sayfalardan oluşan kullanma kılavuzu çıktığını raporladı. Bu kişi, kutu üzerindeki etikette 'socket' kelimesinin 'sochet' olarak yazıldığını da fark etti.

Olayın ortaya çıkması ile birlikte gözler, her türlü cihazın taklidini üretebilen Çinli firmalara çevrildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir