Irak 3,9 milyar dolarlık petrol ihraç etti

Irak, Haziranda 54.7 milyon varil petrol ihraç etti, 3,88 milyar dolar gelir elde etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAĞDAT- Irak'ın geçtiğimiz Haziran ayında 3,9 milyar dolarlık petrol ihraç ettiği bildirildi.

Irak Petrol Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamada, Irak'ın geçtiğimiz Haziran ayında 54 milyon 700 bin varil petrol ihraç ettiği ve bu petrol ihracatından 3 milyar 889 milyon dolar tutarında gelir elde edildi belirtildi.

Açıklamada, Basra üzerinden 3 milyar 74 milyon dolar tutarında 43 milyon 200 bin varil petrol ihraç edildiği ve Kerkük üzerinden de 815 milyon dolar tutarında 11 milyon 500 bin varil petrol ihraç edildiği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca, petrol fiyatlarının Haziran ayında düşmesi ve petrol boru hatlarının sabote edilmesi sebebiyle Irak'ın ihraç ettiği petrol miktarında ve elde ettiği gelirlerde düşüş yaşandığına dikkat çekildi.

 Bu arada Petrol Bakanlığı sözcüsü Asım Cihad, ihracatın Basra Limanı, Basra'daki Hor El Amya Limanı, Kerkük Yumurtalık Boru hattı üzerinden ve Ürdün'e TIR'larla taşınmasıyla 29 yabancı şirket aracılığıyla yapıldığını ve Haziran ayında petrolün varili ortalama 71 dolar 10 cent'ten satıldığını dile getirdi.

Bu arada, Asım Cihad, Irak'ın petrol ihracatını arttırmak için Petrol Bakanlığı olarak bir sürü çalışmalarda bulunduklarını, bu çalışmalar çerçevesinde yeni petrol boru hatları inşası, mevcut boru hatlarını geliştirme ve petrol sahalarının geliştirilmesi gibi girişimlerinin olduğunu söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir