Irak'ı yine kan gölüne çevirdiler

Irak'ta bazı kent ve kasabalarda araçlara ve yol kenarlarına yerleştirilen bombaların patlaması sonucu 39 kişi öldü 188 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BAĞDAT - Irak'ta polis ve hastane kaynakları, bugün bazı kent ve kasabalarda araçlara ve yol kenarlarına yerleştirilen bombaların patlaması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 39'a yükseldiğini, 188 kişinin de yaralandığını açıkladı. 
 
Ülkenin değişik yerlerinde bu sabah meydana gelen bir dizi patlamanın ardından, güneydeki Mahmudiye'de polis devriye aracını hedef alan saldırıda da üç kişinin hayatını kaybettiği ve 12 kişinin yaralandığı bildirildi. 
 
Anbar vilayetinde ise valinin aracının da bulunduğu konvoya düzenlenen saldırıda bir güvenlik görevlisi öldü, sekiz kişi yaralandı. 
Bağdat'ta 27-29 Mart tarihlerinde yapılacak Arap Birliği zirve toplantısı öncesinde ülkede şiddet eylemleri yoğunlaştı.
 
Kaynaklar iki ayrı patlamanın meydana geldiği güneydeki Kerbela kentinde en az 13 kişinin öldüğünü ve 48 kişinin de yaralandığını açıkladılar.
Kuzeydeki Kerkük'te ise polis merkezinin yakınındaki bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yedi kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.
Bağdat'ın merkezindeki bombalı saldırı ise üç kişinin ölümü, 21 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı. Bağdat'ın kuzeyindeki Baiji, Samarra, Tuz Hurmato, Dakuk ve Duluiya ile güneyindeki Hilla ile Latifiya'da da patlamalar oldu.
 
Irak'ta 2006-2007 dönemindeki olaylardan bu yana şiddet eylemleri azalma gösterdi ancak 2003'teki ABD öncülüğündeki işgalin üzerinden dokuz yıl geçmiş olmasına rağmen hala bombalı ve silahlı saldırılar meydana geliyor.
 
(Reuters)
Bu konularda ilginizi çekebilir