Irak'ta bu kez askerle aşiret çatıştı

Enbar'ın çeşitli bölgelerinde kendilerine "Aşiret devrimcileri" adı veren silahlı kişiler ile Felluce'nin El-Kereme köyüne girişi sırasında bölgede bulunan askerler arasında çatışma çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ENBAR - Irak'ın Enbar ilinde askerler ile aşiretlere bağlı silahlı gruplar arasında çatışmaların meydana geldiği belirtildi.

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, Enbar'da bir milletvekilinin evine düzenlenen kanlı baskının ardından toplanan ve kendilerine "Aşiret devrimcileri" adı veren silahlı kişiler ile Felluce'nin El-Kereme köyüne girişi sırasında bölgede bulunan askerler arasında çatışma çıktı.

Çatışmanın ardından bölgede bulunan askerlerin geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Ramadi'de bombalı saldırı: 2 ölü

Irak'ta Enbar ilinin merkezi Ramadi'de ise bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 2 polis öldü, 6 kişi yaralandı. 

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ramadi'nin batısındaki Er-Ratbe bölgesi girişinde bir güvenlik kontrol noktasına bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 2 polis öldü, 6 kişi yaralandı. Yaralıların Er-Ratbe Hastanesi'ne nakledilerek tedavi altına alındığı belirtildi. 

Maliki karşıtı protesto eylemlerine verdiği destekle bilinen Milletvekili Ahmed el-Alvani, cumartesi sabahı Ramadi'deki evine yapılan kanlı baskınla gözaltına alınmış, çıkan çatışmada Alvani'nin kardeşi ile 5 koruması öldürülmüştü. Olay sonrasında orduya bağlı çok sayıda askeri birlik bölgede konuşlanmış, artan gerilim nedeniyle Enbar'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 

Enbar Valisi Ahmed Halef ed-Delimi, sokağa çıkma yasağının bugün kaldırıldığını açıklamıştı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir