Irak'ta halk ordu ile çatışıyor

Irak'ta güvenlik güçlerinin göstericilere yönelik silahlı müdahalesinin ardından son iki günde meydana gelen olaylarda 85 kişi öldü, 175 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAĞDAT - Irak güvenlik güçlerinin dün sabah Kerkük'e bağlı Havice ilçesinde göstericilere silahlı müdahalesiyle başlayan olaylarda ülke genelinde 85 kişi ölürken, 175 kişi de yaralandı.

Ordu Süleymanbeg'i bombaladı

Bu arada, Irak ordusuna bağlı helikopterler, Selahaddin ilindeki Süleymanbeg kasabasını bombaladı.

Bu arada, eski Başbakan İyad Allavi'nin lideri olduğu Irakiye Blok'undan yapılan açıklamada, Süleymanbeg sakinlerinin bombardımana maruz kaldığı vurgulanarak, Başbakan Maliki'den akan kanı durdurması istendi.

Halk ile güvenlik güçleri arasında çatışma

Kerkük ve Bağdat'tan Süleymanbeg'e yönlendirilen Maliki'ye bağlı SWAT güçleri ile halk arasında çatışmalar başladı. SWAT güçlerinin Süleymanbeg'de göstericilere karşı helikopter ve tank kullandığı, hastanelere henüz ulaşan yaralı veya ölünün bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan Musul'un Geyyara bölgesinde de çatışmaların meydana geldiği bildirildi.

34 cenaze toprağa verildi

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Havice ilçesinde dün meydana gelen çatışmalarda hayatını kaybedenlerden 34'ünün cenaze töreni yapıldı.

Cenaze törenine hükümet yetkilileri, siyasiler ve ölenlerin yakınları katıldı.

Törende konuşan Kerkük Meclisi'ndeki El-Arabiye Blok'u Başkanı Şeyh Abdullah Sami el-Asi "Gençlerimiz gerçek bir katliamla yüz yüze. Bir çoğu elleri bağlı bir şekilde süngü ile öldürüldü" diye konuştu.

Polis müdürü hayatını kaybetti

Selahaddin iline bağlı Bastamlı kasabasında devriye gezen polis müdürü binbaşı Hatem Gafuri aracına düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetti.