Irak'ta kanlı günün bilançosu: 67 ölü

Irak'ın değişik yerlerinde bugün düzenlenen bombalı saldırılarda ölenlerin sayısı 67'ye ulaşırken, 417 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BAĞDAT - Irak'ın güvenlik ve sağlık yetkilileri, başta başkent Bağdat olmak üzere Salahaddin, Babil, Musul, Diyala, El Anbar ve Kerkük şehirlerinde düzenlenen bombalı saldırılarda ölenlerin sayısının 67'yi bulduğu ve 417 kişinin yaralandığını açıkladı.
Irak Sağlık Bakanlığından bir yetkili ise Bağdat'ın Mansur, Kerrada, Ebu Dşir, Seydiye, Kazımiye ve Beyya semtlerinde bomba yüklü 5 araç ve yola yerleştirilmiş 9 bombayla düzenlenen saldırılarda 33 kişinin öldüğünü ve 210 kişinin yaralandığını belirtti.
Ölenlerin arasında çok sayıda güvenlik gücü mensubunun bulunduğu ifade edildi.
Bu arada, Irak İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise bu sabah ülkenin 19 yerinde 22 bombalı saldırı düzenlendiği kaydedildi.
Dışişleri Bakanlığı: Türkiye, yardımda bulunmaya hazır
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin bugün Irak'ta meydana gelen saldırılarda yaralanan Iraklılara her zaman olduğu gibi yardımda bulunmaya hazır olduğunu bildirdi.
Arap Zirvesi'nin Bağdat'ta yapılmasını engellemeye yönelik
Irak Milli Meclisi Başkanı Usame El Nuceyfi, saldırılarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Irak'ı sarsan saldırıların Mart ayının sonunda Bağdat'ta yapılması planlanan Arap Zirvesi ve Irak'taki siyasi krize çözüm bulmayı amaçlayan Genel Ulusal Konferansı engellemeyi hedeflediğini belirtti.
Saldırıların arkasında dış mihrakların bulunduğunu ileri süren Nuceyfi, "Iraklı sivilleri hedef alan canice saldırılar, Iraklılar arasında fitne ateşini yakmaya çalıştı. İç sorunlarını Irak'a ihraç etmeye çalışan mihraklar var. Güvenlik güçlerinin, bu tür terörist saldırıları engellemek için sorumlu bir şekilde tedbirler alması gerekir" ifadesini kullandı.
Milli Meclis'teki Güvenlik ve Savunma Komisyonu'ndan yapılan açıklamada da, "Bugünkü saldırılar, tehlikeli bir göstergedir. Saldırılar, Irak güvenlik güçlerinin güvenliği sağlamada tam hazır olmadığının kanıtıdır" denildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir