Iraklı gazeteci Zeydi eylülde hapisten çıkacak

ABD eski başkanı Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteci Muntazar El Zeydi'nin önümüzdeki Eylül ayında hapisten çıkacağı savunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BAĞDAT - ABD Başkanı olduğu dönemde George W. Bush'a Irak'ı ziyareti sırasında düzenlenen basın toplantısında ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'nin önümüzdeki Eylül ayında hapisten çıkacağı savunuldu.

El Zeydi'yi savunma heyetinin başında bulunan, aynı zamanda Irak Avukatlar Sendikası Başkanı olan Diya El Sa'di, mahkumların cezanın dörtte üçünü hapiste geçirdikten sonra talep etmeleri halinde, yasaların iyi halin göz önünde bulundurularak salıverilme hakkı tanıdığını söyledi.

Gazetecinin 14 Aralık 2008 tarihindeki eylemi nedeniyle 12 Mart 2009 tarihinde 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ve bu cezanın daha sonra temyizde bir yıla indirildiğini hatırlatan El Sa'di, "Müvekilimiz bütün şartlara sahip olduğu için acele edip ilgili mahkemeye başvurduk. Mahkeme de başvurumuzu kabul ederek, görüşmeye başladı. Talebimizin geri çevrilmesi ya da geciktirilmesi için hiçbir sebep yok. El Zeydi'nin cezasının dörtte üçü Eylülde doluyor. Müvekkilim 14 Aralık 2008'den beri hapiste. Biz de mahkemenin salıverme kararını 15 Eylülden önce bekliyoruz" dedi.

El Sa'di, El Zeydi'nin kendisine Bush'a ayakkabı fırlatmaktan dolayı pişmanlık duymadığını ve Bush'tan özür dileme gibi bir niyetinin olmadığını söyledi.