İran Cumhurbaşkanı Ruhani Türkiye'ye geliyor

Ruhani, Cumhurbaşkanı Gül'ün davetine karşılık, 9-10 Haziran 2014 tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İran Cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine karşılık, 9-10 Haziran 2014 tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ziyaret, Cumhurbaşkanı Gül'ün İran İslam Cumhuriyeti'ne 13-16 Şubat 2011 tarihlerinde gerçekleştirdiği ziyaretin ardından İran'dan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı seviyesindeki ilk ziyaret olacak. Bu vesileyle gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası konuların da ele alınması öngörülmektedir.

Ziyaret sırasında ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın 28-29 Ocak 2014 tarihlerindeki İran ziyareti sırasında kurulması kararlaştırılan Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Birinci Toplantısı da Konuk Cumhurbaşkanı ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenecek. Ruhani'nin ziyaretinin, Türkiye'nin geleneksel komşuluk ilişkilerinin ötesinde derin tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğu İran'la son dönemde gelişme gösteren ilişkilerin daha da ileriye taşınmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir