İran Cumhurbaşkanı'ndan deprem bölgesine ziyaret

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Irak-İran sınırında önceki gün meydana gelen deprem felaketinde, devlet tarafından inşa edilen konutların yıkılmasıyla ilgili soruşturma başlatacaklarını söyledi. Öte yandan ülkede depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 530'a yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, merkez üssü Irak'ın Halepçe kenti olan 7.3 büyüklüğündeki depremde büyük hasar alan Kirmanşah vilayetine bağlı Serpol Zehap kasabasında incelemelerde bulundu.

Associated Press'in haberine göre, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği bölgede kurtarma çalışmalarını takip eden Ruhani, bölgede devlet tarafından inşa edilen çok sayıda toplu konutun yıkılmasını, "Demek ki bu projelerde bazı sorunlar varmış" sözleriyle eleştirdi.

Bölgede eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad döneminde başlatılan sosyal konut projesinde yer alan çok sayıda ev, deprem felaketinde yerle bir olmuştu.

İran-Irak sınırı yakınında 2 gün önce yaşanan depremde ölü sayısı yükselirken, İran'da en az 530 kişinin öldüğü, 8 bine yakın kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı. 

İran'daki depremde ölü sayısı 450'yi geçtiİran'daki depremde ölü sayısı 450'yi geçti