İran Meclis Başkanı'ndan ABD'ye sert eleştiri

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD'nin, Suriye halkının Devlet Başkanı Beşşar Esed'e verdiği destekten korktuğu için Esed'in 2014'te yapılması planlanan devlet başkanlığı seçiminde aday olmasına karşı çıktığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Fars Haber Ajansı, meclisin sabahki oturumunda konuşan Laricani'nin ABD'yi Suriye'nin iç işlerine karışmakla suçladığını duyurdu.  

ABD yetkililerinin çelişkili açıklamalar yaptığına işaret eden Laricani, "Amerikalı yetkililer hangi hakla bir kişiye ülkesindeki devlet başkanlığı seçimine katılmaması gerektiğini söylüyor. Bu, çok çirkin bir durum. Esed'in halk desteğine sahip olmadığını ve Suriye'de demokrasi istediğini söyleyen ABD,  şimdi neden Esed'in aday olmasından korkuyor?" ifadesini kullandı.  

İran'ın Cenevre-1 konferansının sonuçlarına uyması gerektiğini söyleyen Amerikalı siyasetçilerin ya unutkanlıktan muzdarip olduğuna ya da neler yaşandığını unutmuş gibi davrandığına dikkat çeken Laricani, "Hala İran'ın konferansa katılmaması gerektiğini savunanlar var. Suriye'de şu andaki durum, İran'ın konferansa katılmamasının bir sonucudur. Asıl toplantıya katılan, sonra da alınan kararlara uymayanların davranışlarını açıklaması gerekir" dedi. 

Laricani, İran'ın Suriye ile ilgili görüşmelerin büyük önem taşıdığına inandığını sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir