İran ordusu: Gerekirse müdahaleye hazırız

İran Genelkurmay Başkanı, hükümet karşıtı gösterilere müdahaleye hazır olduklarını açıkladı. Devrim Muhafızları birlikleri de üç kentte konuşlandırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İran'da 30'a yakın kişinin hayatını kaybettiği hükümet karşıtı gösterilerin ardından İran ordusundan sert açıklamalar geldi. 

İran Genelkurmay Başkanı Abdulrahim Musavi, gerektiği durumda gösterilere müdahaleye hazır olduklarını açıkladı.

Musavi, "Bu tahrikler o kadar küçük çaplıydı ki, polislerin bir bölümü bununla başa çıkabildi. Ancak İslam Cumhuriyeti ordusu Büyük Şeytan'ın adamlarına karşı mücadelede göreve hazır" dedi.

İran Devrim Muhafızları birlikleri de ülkenin üç kentinde konuşlandırıldı. Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed el Caferi, çatışmaların en yoğun olduğu Hamadan, İsfahan ve Loristan kentlerinde birliklerin konuşlandırıldığını duyurdu. Caferi, dün de rejim karşıtı gösterilerin sonlandırıldığını söylemişti.

Hamadan kentinde dün gece protestolar yüzlerce kişinin katılımıyla sürerken, Novşar kasabasında da göstericiler "Diktatöre ölüm" sloganları attı.

İran Devrim Muhafızları Komutanı: Gösteriler sona erdiİran Devrim Muhafızları Komutanı: Gösteriler sona erdi

Macron'dan ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'a eleştiri

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ın resmi açıklamalarının neredeyse İran'da kendilerini savaşa götürecek açıklamalar olduğunu söyledi.
Elysee Sarayı'nda yeni yıl vesilesiyle gazetecilerle bir araya gelen Macron, konuşmasının ardından İran'daki protestolara ilişkin soruları yanıtladı.

İran ile diyalog içinde olunmasının önemine değinen Macron, bu ülkeye yönelik uluslararası baskının artırılması ancak ilişkilerin kesilmemesi gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Macron, "Birçok açıdan müttefikimiz olan ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ın resmi açıklamaları görüyoruz ki neredeyse İran'da bizi savaşa götürecek açıklamalardır" değerlendirmesini yaptı.

Bu koşullarda bir denge kurulmasının önemli olduğunu dile getiren Macron, İran'ın eylemlerini sınırlandırmaya yönelik bir strateji belirlenmesi gerektiğini savundu.

Trump, sosyal medyadan İran halkına seslendi Trump, sosyal medyadan İran halkına seslendi