İran, Türk TIR'larından akaryakıt farkı almaya son verdi

İran'a giriş yapmak isteyen Türk plakalı kamyon ve tırlardan artık akaryakıt farkı tahsil edilmeyecek, buna karşılık araçların yakıt depoları sınırda mühürlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - İran'a giriş yapmak isteyen Türk plakalı kamyon ve tırlardan artık akaryakıt farkı tahsil edilmeyeceği, buna karşılık araçların yakıt depolarının sınırda mühürleneceğini bildirildi. 

İran'ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugün itibariyle İran'a giriş yapmak isteyen Türk plakalı kamyon ve tırlardan artık akaryakıt farkı tahsil edilmeyeceği, buna karşılık araçların yakıt depolarının sınırda mühürleneceği belirtildi. Bu uygulamadan sadece Türk tırlarının yararlanabileceği ifade edilen açıklamada, diğer yabancı ülke tırlarının ise eskiden olduğu gibi İran'a girişlerde akaryakıt farkı ödemek suretiyle ucuz yakıt alabilecekleri kaydedildi. 

Türkiye ile İran'ın yol ve ulaştırma bakanlığı yetkililerinin söz konusu uygulamayı görüşmek üzere bu hafta bir araya geleceklerine yer verilen açıklamada, sağlanacak karşılıklı mutabakat ve İran-Türkiye Karayolu Taşımacılığı Anlaşması hükümleri çerçevesinde tarafların her türlü vergi ve harç tahsilinden kaçınmasının beklendiği belirtildi. 

  

Bu konularda ilginizi çekebilir