İran'daki gösterilerde 457 kişi yakalandı

Yakalananlar arasında Irak'taki Eşref Kampında eğitim gördükten sonra İran'a giren terör örgütü Halkın Mücahitlerine üye saldırganların da olduğu belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TAHRAN - İran'da seçim sonuçlarına itiraz için önceki gün düzenlenen izinsiz gösteride 457 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, "korsan gösteriye katılarak halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan, polise mukavemette bulunan 457 kişinin yakalandığını" açıkladı.

Yakalananlar arasında Irak'taki Eşref Kampında eğitim gördükten sonra İran'a giren terör örgütü Halkın Mücahitlerine üye saldırganların da olduğu belirtildi.

Başkent Tahran'ın İnkılab Meydanı ve çevresinde yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı gösteride belli noktalardan halkın ve güvenlik güçlerinin üzerine rastgele ateş açılması sonucu 13 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Olaylarda ayrıca aralarında camilerin de bulunduğu çok sayıda kamu binası, iş yeri ile otobüs durakları ve belediyeye ait araçlar tahrip edilmişti.

Bu arada seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra sekiz gün boyunca korsan gösterilerle "sessiz protesto" yürüyüşüne sahne olan Tahran'da, dün herhangi bir toplanma ve gösteriye rastlanmadığı, kentin günler sonra sakin bir gün geçirdiği kaydedildi.