Irkçı liderden Almanya'ya ağır suçlama

Fransız aşırı sağcı siyasetçi Le Pen, Suriyelilere kapılarını açan Almanya'nın ucuz işçi peşinde olduğunu ileri sürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) Lideri Marine Le Pen, Almanya'yı sığınmacılardan istifade etmekle suçladı.

Le Pen, Marsilya'da, partisinin her yaz düzenlenen yaz dönemi kongresinde partililerle bir araya geldi.

Almanya'nın göçmenlere sınırlarını açmasının altında göçmenleri 'köle' gibi çalıştırma fikrinin yattığını savunan Le Pen, hali hazırda yaşlanmış Alman nüfus için göçmenlerin ucuz iş gücü yaratacağını dile getirdi.

Le Pen, Almanya'yı toplu göçten yararlanmakla suçlayarak, "Almanya sadece bizim ekonomimize karışmakla kalmıyor, bir de bizi yüzbinlerce göçmeni kabul etmeye zorluyor" ifadesini kullandı.

Avrupa'da son haftalarda patlak veren göç akını Fransız kamuoyunda da geniş yankı buldu. Anketlere göre, halkın büyük bir kısmı Almanya ve Avusturya'nın yaptığı gibi sınırların sığınmacılara açılmasını istemiyor.

Buna karşılık hafta sonu sığınmacılara destek için binlerce kişi başkent Paris ve ülkenin çeşitli kentlerinde toplanmış, başta Fransa olmak üzere Avrupa'ya göçmenler konusunda daha misafirperver olmalarını talep etmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel de Avrupa'daki sığınmacı krizine ilişkin ortak bir mektup kaleme alarak Avrupalı yetkililere göndermişti.

Mektupta, göç krizine ilişkin tüm Avrupa ülkelerinin üzerine düşmesi gerekeni yapması çağrısında bulunulmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir