IŞİD, Bağdat'a ilerliyor

IŞİD militanlarına Bağdat'a ilerleyin çağrısında bulundu. Irak'ın kuzeyindeki petrol boru hatlarını ele geçiren IŞİD ve müttefiki silahlı grupların, başkent Bağdat'a 100 kilometre yaklaştığı belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SALAHADDİN - IŞİD militanlarına Bağdat'a ilerleyin çağrısında bulundu. Örgüt mililtanları Samarra ve Kerkük'te ilerlemeye çalışıyor. Irak'ın kuzeyindeki petrol bölgelerini kontrolü altına alan IŞİD ve müttefiki silahlı grupların, başkent Bağdat'a 100 kilometre yaklaştığı belirtildi.

Hükumet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün de aralarında bulunduğu silahlı grupların bazı kent ve beldeleri ele geçirmesinin ardından, orgeneral Ali Muhsin el-Fereyci ve Orgeneral Hatem el-Maksusi, Salahaddin kentinde silahlı gruplara karşı yürütülen operasyonları yönetmek üzere görevlendirildi.

Bağdat'a dayandılar

Öte yandan yerel kaynaklar, kuzeyde bazı bölgeleri kontrolü altına alan IŞİD ve müttefiki silahlı grupların başkent Bağdat'a 100 kilometre kadar yaklaştığını belirtti. IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin Irak'ın en büyük kentlerinden Musul ve Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki bazı kentlerde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

Petrolü de ele geçirdiler

Bakan Yardımcısı Mutesim Ekrem yaptğı açıklamada, "Ülkenin batı kesiminde yer alan petrol boru hattının çoğu kontrolümüzden çıktı, terör örgütü silahlı grupların eline geçti" dedi. Ekrem, bakanlığın, tüm sıkıntılara rağmen petrol ürünlerini ülkenin farklı kentlerine ulaştırma çabasında olduğunu da ifade etti.

IŞİD militanları, Irak'ın en büyük kentlerinden Musul'un yanı sıra Irak'ın batısındaki bazı ilçe ve beldelerin de kontrolünü ele geçirdiği açıklanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir