IŞİD Erbil'e 70 kilometreye kadar yaklaştı

Musul'un Güver nahiyesini ele geçiren IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Erbil'e 70 kilometre mesafeye kadar yaklaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERBİL - Irak'ta, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının, Erbil'e 70 kilometre mesafeye kadar yaklaştıkları bildirildi. 

Bölgeden edinilen bilgilere göre IŞİD, Erbil'e 70 kilometre uzaklıkta olan Musul'un Güver nahiyesini ele geçirdi. Sünni Arap halkın yaşadığı nahiyeyi denetimine alan IŞİD'in yeni hedefi Mahmur ilçesini ele geçirmek. Mahmur-Güver sınırında  IŞİD militanlarıyla peşmerge güçleri arasında iki gündür şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Peşmerge güçleri, IŞİD'i durdurmak için Mahmur'un çevresine hendekler kazdı. IŞİD militanları, zırhlı araçlarla ilerleme kaydediyor. 

Mahmur halkı da ilçelerini IŞİD'den korumak için silahlandı. Bazı gönüllü gençler de cephede giderek peşmergeye destek veriyor. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Mahmur'un düşmesi, 60 kilometre uzaklıktaki Erbil'in, IŞİD saldırılarına daha açık hale gelmesi anlamına geliyor. Bu nedenle Kürt yönetimi, Mahmur'a sürekli takviye güç gönderiyor. 

Kürdistan Demokrat Partisi'nin Mahmur ilçesi sorumlularından Necat Ali, yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının saldırılarının başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Peşmerge güçlerinin, Geyare yolundaki Dugirdkan, Mecid ve Hamit köylerinde 24 kilometre uzunluğunda yeni hendekler kazdığını aktaran Ali, IŞİD militanlarının iki gündür vurkaç taktiğiyle saldırılar düzenlediğini belirtti. IŞİD'in püskürtüldüğünü anlatan Ali, "Mevzilerimiz şimdi daha güçlü" dedi.