IŞİD hedeflerine hava saldırıları sürüyor

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Kobani'deki IŞİD hedeflerini bombaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında çatışmalar devam ediyor.

Kobani'nin doğu kesimindeki bazı mahallerin kontrolünü ele geçiren IŞİD güçleri, ilçenin batı kısmına havan attığı gözlendi. Sokak çatışmalarının yaşandığı bölgede zaman zaman patlama sesleri duyuluyor. Kobani'den yükselen duman Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de görülüyor. 

Bu arada ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD hedeflerine yeni bir hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda, terör örgütüne ait zırhlı araç ve mevzilerin hedef alındığı öğrenildi.

Güvenlik güçleri ise vatandaşları sınıra yaklaşmamaları konusunda uyarıyor.

IŞİD hedeflerine 9 saldırı

Bu arada, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Amerikan ordusu ve koalisyon güçlerinin,  Suriye ve Irak’ta terör örgütüIŞİD hedeflerine 9 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini açıkladı.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusu ve ortak ulusların güçlerinin dün ve bugün IŞİD’in Suriye’deki hedeflerine, bombardıman ve savaş uçaklarıyla 4, yine dün ve bugün Irak'taki hedeflere de saldırı uçağı ve insansız hava araçlarıyla 5 saldırı düzenlediği belirtildi. 

Suriye’de Rakka’nın kuzeybatısındaki saldırıda IŞİD’in kullandığı silahlı araç yerleşkesinin imha edildiği bildirildi. Kobani (Ayn el-Arap) kentindeki 3 saldırıda ise örgütün bir muharebe mevzisinin ve konaklama alanının yok edildiği kaydedildi.

Irak’ta da Hit’in güneybatısındaki saldırıda IŞİD’in bir silahlı aracı, güneydoğusundaki saldırıda ise örgütün bir silahlı personel taşıyıcısının kullanılmaz hale getirildiği ifade edildi. Kerkük’ün güneydoğusunda IŞİD’in bir kontrol noktası hedef alınırken, kentin güneyindeki saldırıda da örgüte ait küçük bir ünitenin vurulduğu açıklandı. Ramadi’nin kuzeybatısındaki hava saldırısında örgütün bir silahlı personel taşıyıcısının imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Suriye’deki hava saldırılarına Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Irak’taki saldırılara ise İngiltere’nin destek verdiği bilgisi paylaşıldı.