IŞİD, Kobani'ye çok yaklaştı

Suriye'deki iç savaşı izleyen gözlem örgütü IŞİD militanlarının Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan Kobani kentinin birkaç yüz metre yakınına kadar geldiğini ve kentin militanların eline geçmesinden endişe edildiğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYRUT - İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, IŞİD militanları ile Suriyeli Kürtlerin silahlı gücü YPG arasındaki çatışmaların kent birkaç yüz metre güney ve güneydoğusunda devam ettiğini bildirdi. Suriye'deki iç savaşı izleyen gözlem örgütü IŞİD militanlarının Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan Kobani kentinin birkaç yüz metre yakınına kadar geldiğini ve kentin militanların eline geçmesinden endişe edildiğini bildirdi.

Gözlem Örgütü'nden yapılan açıklamada kentin batısındaki çatışmaların ise 2-3 kilometre uzakta olduğuna dikkat çekilerek, "İslam Devleti'nin her an kente girebileceğinden ciddi endişe edilmektedir" denildi.               

Nüfusun çoğunun kenti terk ettiğini belirten Gözlem Örgütü bazılarının ise evlerini terk etmeyerek kentte kaldıklarını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir