IŞİD, Kobani'ye Türkiye üzerinden mi geçti?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye geçtikleri iddiasıyla ilgili soruya yanıt verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye geçtikleri iddiası, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın günlük basın toplantısının da konuları arasındaydı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'ye, bu konuda bir soru yöneltildi.

"Türk Dışişleri Bakanlığı bu iddiaları tamamen yalanladı" diyen Kirby, "Bu konuda onlara inanmamak için hiçbir nedenimiz yok" ifadesini kullandı.

NATO müttefiki Türkiye'nin IŞİD ile mücadele çabalarında çok önemli ortak olduğuna dikkati çeken Kirby, "(Türkiye) Koalisyona desteğini sürdürüyor ve bu noktada biz de onlara müteşekkir olmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kirby, "Yabancı savaşçıların akışının (engellenmesi) noktasında ilerleme sağlanabilir mi? Evet. Başkan (Barack) Obama da bunu söyledi ama bu sadece Türkiye'yle değil, koalisyonun hemen hemen tüm üyeleriyle ilgili bir konu. Yabancı savaşçı akışı, radikalleşme, bunlar sadece Türkiye değil uluslararası toplum için bir problem" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin sığınmacı akışı gibi bazı zorluklarla karşı karşıya bulunduğunu anımsatan Kirby, bunun da giderilmesi zor bir sorun olduğunu kaydetti.

johnkirby.jpg

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby

Bu konularda ilginizi çekebilir