IŞİD Saklaviye'nin kontrolünü ele geçirdi

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) şiddetli çatışmaların ardından, Felluce'nin Saklaviye nahiyesinde kontrolü ele geçirdiği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FELLUCE - Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) orduyla girdiği şiddetli çatışmaların ardından, Felluce'nin kuzeyindeki Saklaviye nahiyesinde kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD militanları, orduyla bir gün boyunca girdikleri şiddetli çatışmaların ardından Saklaviye nahiyesinin kontrolünü ele geçirdi.

Ordu güçlerinin, ağır silahların da kullanıldığı şiddetli çatışmalar sebebiyle Saklaviye'den çekildiği belirtildi.

Yıl başından bu yana IŞİD'in elinde olan Saklaviye nahiyesi, birkaç ay önce ordunun kontrolüne geçmişti.

IŞİD Musul'da "Tevbe noktaları" belirledi

Bu arada, Musul'daki bir aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre IŞİD, Irak ordusunda görev yapmış asker ve polislerin tevbe etmesi için şehrin doğusunda, batısında ve 30 kilometre güneyde bulunan Hamam el-Alil kasabasında birer nokta belirledi. 

Kaynaklar, IŞİD'in tevbe edenleri affettiğini ve böylece kendi safında savaşa çekmeye çalıştığını öne sürüyor.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçlerinin, Musul'u hedef alan saldırısından önce Irak ordusundaki komutan ve askerler, silahlarını bırakarak bölgeyi terketmişlerdi. Irak ordusunun geride bıraktığı silah, mühimmat ve askeri araçlara peşmerge ile kimliği belirsiz kişiler el koymuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir