IŞİD, Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nu ele geçirdi

Irak Şam İslam Devleti, Musul'daki Türk Konsolosluğu'nu ele geçirdi. Dışişleri Bakanlığı, Musul Başkonsolosu ve özel harekat polisleri ile beraber 80 kişinin rehin alındığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Musul'un Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından dün ele geçirilmesinin ardından, şehirdeki Türk Konsolosluğu da bugün IŞİD'in baskınına uğradı. Reuters'a bilgi veren kaynaklar, IŞİD tarafından ele geçirilen konsolosluktaki personelin durumu hakkında bilgi alınmaya çalışıldığını söyledi.

Bir yetkili, "Musul'da şu anda oldukça fazla grup var. Oradaki personelin güvenliğinin sağlanması için Musul'daki çeşitli gruplar ile doğrudan temasa geçildi" diye konuştu.

 

Dışişleri Bakanlığı: 80 Türk kaçırıldı

Dışişleri Bakanlığı, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü mensuplarının bugün sabah saatlerinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu yerleşkesine bir baskın gerçekleştirerek, personeli yerleşkeden çıkarttığını ve şehrin başka bir bölgesine naklettiğini belirterek, "Olay sırasında yerleşkemizde Başkonsolos dahil 49 personelimiz ve bazı aile fertleri bulunmaktaydı. Söz konusu personelimizin emniyet içerisinde ülkemize dönmeleri için tüm imkanlar seferber edilmiştir" açıklamasını yaptı. 

Bakanlık'tan yapılan açıklamada ayrıca Musul'un Ggeyera ilçesinde bir elektrik santralinde de 31 Türk vatandaşının aynı grup tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru'yu Köşk'e çağırdı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Musul'daki gelişmelerle ilgili bilgi almak üzere Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'yu Çankaya Köşkü'ne çağırdı.

İşte IŞİD'in kontrolünde olan bölgeler:

140611_isid_harita_buyuk.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir