IŞİD'e 3 günde 35 hava saldırısı

ABD, Suriye'de Horasan Grubu'nu vurdu. ABD ve koalisyon güçleri, Irak ve Suriye'de 3 gün içerisinde IŞİD'e karşı 35 hava saldırısı düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD öncülüğünde Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine ve ayrıca Suriye'de El Kaide bağlantılı Horasan Grubu'na yönelik yeni hava saldırıları düzenlendi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD ve partner ülkelere ait güçlerin 12-14 Kasım arasında bombardıman, savaş uçakları ve insansız hava araçları yoluyla IŞİD'e karşı Suriye'de 19, Irak'ta da 16 hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Açıklamada, ABD'nin, Halep'in batısında, "bazen Horasan Grubu olarak adlandırılan, tecrübe sahibi El Kaide unsurlarından oluşan ve ABD ile müttefiklerine karşı saldırılar planlayan şebekeyle bağlantılı teröristlere" karşı da hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

CENTCOM açıklamasına göre, Suriye'de Kobani yakınlarında düzenlenen 17 hava saldırısında 10 IŞİD birliği vuruldu, örgüte ait 10 muharebe mevzisi, bir bina, iki araç ve bir motosiklet imha edildi. Rakka'nın doğusundaki hava saldırısında IŞİD'in eğitim kampı hedef alınırken, Deyr'uz Zor'un doğusundaki diğer hava saldırısında da örgütün bir petrol toplama noktası yok edildi.

Irak'ta da Kerkük'ün güneyinde 4 küçük IŞİD birliği ve örgüte ait bir araç vurulurken, kentin batısındaki iki hava saldırısında da iki küçük IŞİD birliği vuruldu, bir ağır makineli tüfek, bir silah deposu ve bir araç kullanılamaz hale getirildi. Taci'nin batısındaki hava saldırısında 3 IŞİD aracı imha edilirken, Rutba yakınlarındaki iki hava saldırısında da IŞİD'e ait 13 araç ile 2 kazı makinesi imha edildi. Beyci yakınlarında düzenlenen 3 hava saldırısında 2 küçük IŞİD birliği hedef alındı, IŞİD'e ait bir araç yok edildi. Felluce civarındaki bir hava saldırısında büyük çaplı bir IŞİD birliği vurulurken, Musul'un doğusunda yapılan hava saldırısında da küçük bir IŞİD birliği imha edildi.