IŞİD'e büyük darbe: 3 önemli isim öldürüldü

ABD saldırılarında IŞİD'in Irak'taki 3 lideri öldürüldü. ABD ve müttefiklerinin oluşturduğu koalisyonun askeri komutanı Korgeneral Terry, IŞİD'le mücadelede önemli yol katedildiğini, ancak Irak ordusunun toparlanmasının bir kaç yılı alacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD yetkilileri, Irak'taki IŞİD militanlarına yapılan hava saldırılarında örgütün en önemli liderlerinden üçünün öldürüldüğünü ancak en üst düzey komutan olan Ebubekir el Bağdadi'nin aralarında olmadığını söyledi.

Yetkililer, örgütün askeri konularda "emir" olarak kabul ettiği Abdül Basit ve Bağdadi'nin yardımcılarından Hacı Mutaz'ın  3-9 Aralık tarihlerinde yapılan hava saldırılarında öldüğünü söylediler.

Geçen ay yapılan saldırılarda da IŞİD'in Musul'daki komutanı olduğu bilinen Rıdvan Taleb el Hamduni'nin öldüğü doğrulandı.

Yüzlerce sivil kurtarıldı

Aşırı dinci örgüte karşı ABD ve müttefiklerinin oluşturduğu koalisyonun askeri komutanı olan Korgeneral James Terry, dört aydır süren hava saldırılarının önemli bir etki yaptığını söyledi.

Terry, "(Militanların) taarruzunu  durdurmada önemli ilerleme sağladık" dedi.

Terry bu hafta Irak'ta Sincar Dağı ve Zumar çevresine yapılan hava saldırılarında alınan olumlu sonuçlara dikkat çekti.

Bu saldırıların ardından Kürt Peşmerge birlikleri Sincar Dağı'na kadar çarpışarak ilerleyebildiler ve bölgede İslam Devleti  militanlarının önünü kestiği yüzlerce sivili kurtardılar.

Irak ordusunun gereken yeterliğe ulaşması birkaç yıl alacak

Ancak Korgeneral Terry önlerinde uzun bir mücadele dönemi bulunduğunu ve IŞİD güçleri karşısında direnemeyen Irak ordusunun gereken yeterliğe ulaşmasının birkaç yıl alacağını söyledi.

Dün 6 saldırı yapıldı, taktik birimi imha edildi

Askeri yetkililer ayrıca, Türkiye'nin Suriye sınırı yakınındaki Kobani kasabasındaki IŞİD mevzilerine dün altı saldırı yapıldığı ve yedi mevzi ile bir bina ve bir taktik birimin imha edildiği açıklandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir