IŞİD'in 100 rehineyi öldüreceği iddia edildi

IŞİD'in, elindeki 100 rehineyi öldürmekle tehdit ettiği ileri sürüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ENBAR - IŞİD'in, Irak ordusunun Hit ilçesine operasyon düzenlemesi halinde elindeki 100 rehineyi öldürmekle tehdit ettiği öne sürüldü. 

AA muhabirine konuşan Bağdat yönetimine bağlı Sahve Güçleri (Uyanış Güçleri) Konseyi Başkanı Visam el-Hardan, IŞİD'in polis ve eski Sahve Güçlerinden oluşan 100 kişiyi, Enbar'ın Hit ilçesinde rehin tuttuğunu ileri sürdü. 

IŞİD'den bir heyetin kendilerini arayarak, "ordunun ve silahlı aşiret güçlerinin Hit'e ilerlemesi halindeki rehineleri öldürmekle tehdit ettiklerini" savunan Hardan, bu heyete, "Irak hükümetinin ve silahlı kuvvetlerin Irak toprakları konusunda pazarlık yapmayacağı, ellerindekileri Enbar'da ve diğer kentlerde hayatını kaybeden şehitlerin arasına katabilecekleri cevabını verdim" dedi. 

Hardan, hükümetin, ordunun ve onlara destek olan güçlerin teröristlerin şantajına boyun eğmeyeceğini ifade etti. 

IŞİD'in Felluce valisi öldü 

Öte yandan Enbar Operasyon Gücü Komutanı Reşid Felih, orduya ait savaş uçaklarının kara birlikleriyle koordinasyon halinde düzenlediği operasyonda aralarında IŞİD'in atadığı Felluce Valisi Davud el-Alvani'nin ve yardımcısı Ebu Eymen'in de yer aldığı 16 terör örgütü mensubunun hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Üstünde ağır silah bulunan 3 aracın ve ağır yük taşıma amacıyla kullanılan 2 aracın tahrip edildiği, IŞİD mensuplarının barındığı 2 evin yıkıldığı bilgisini veren Felih, güvenlik güçlerinin Felluce'ye teröristlerin giriş çıkışlarını engellemek için, bölgeyi 4 taraftan kuşattığını kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir