IŞİD'in infazı sonrası konuştular

İnfaz edilen 18 kişiden ABD'li yardım görevlisi Kassig'in anne ve babası, kilisede basın toplantısı düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Terör örgütü IŞİD tarafından infaz edilen 18 kişi arasında bulunan Amerikalı yardım görevlisi Peter Kassig'in ailesi, kalplerinin kırıldığını ve yas tutmak, ağlamak ve affetmek için zamana ihtiyaçları olduğunu bildirdi. 

IŞİD'in 1 Ekim 2013'te kaçırdığı ve ardından Müslümanlığı seçerek Abdülrahman adını aldığı belirtilen 26 yaşındaki ABD'li yardım görevlisi Peter Kassig'in öldürüldüğü haberinin ardından, anne ve babası ABD'nin Indianapolis kentindeki Epworth Birleşik Methodist Kilisesi'nde basın toplantısı düzenledi.  

 Anne Paula Kassig, ''Kalplerimiz kırık ancak onarılacak. Dünya bozuldu fakat en sonunda düzelecek. Oğlumun hayatı, onun hep haklı olduğunun delilidir. Bir kişi fark yaratabilir'' diye konuştu. 

Baba Ed Kassing de ''Lütfen Abdülrahman veya Pete şayet siz onu bu şekilde tanıyorsanız, o bu akşam günbatımında. Ayrıca Suriye'de, Irak'ta ve tüm dünya genelinde kendi iradesine karşı duran tüm halklar için de dua edin. Son olarak, lütfen ailemize yas, gözyaşı ve bağışlamak için ve iyileşmeye başlamak için, zaman verin ve mahremiyet sağlayın'' ifadesini kullandı.  

Kassig'in anne ve babası basın toplantısında ayrıca, oğullarının anısına, yerinden olmuş Suriyelilerin tıbbi ihtiyaçlarını sağlayan Suriye Amerikan Tıp Cemiyeti'ne yardımda bulunulması çağrısında bulundu. 

IŞİD terör örgütü, aralarında Amerikalı yardım görevlisi Peter Kassig'in de olduğu 18 kişinin toplu infaz edildiğini gösteren videoyu bir sosyal paylaşım sitesinde yayınlamış, ardından ABD yönetimi de Kassig'in öldürüldüğünü doğrulamıştı. 

Peter Kassig'in anne ve babası, oğulları rehineyken daha önce yayınladıkları videoda, oğullarının serbest bırakılması çağrısında bulunmuşlardı. Videoda, başörtüsü takan anne Kassig, "Seni alıkoyanlara, merhamet etmeleri ve gitmene izin vermeleri için yalvarıyoruz" ifadesini kullanmıştı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir