IŞİD’in ABD’ye maliyeti 15 milyar dolar

Amerikan Üniversitesi Profesörü Gordon Adams, ABD’nin IŞİD operasyonunun yıllık 10-15 milyar dolar maliyeti olacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Amerikan Üniversitesi Dış Politika Profesörlerinden Gordon Adams, "ABD'nin IŞİD operasyonunun yıllık 10-15 milyar dolar gibi devasa bir maliyeti olur" dedi.  The Fiscal Times'a konuşan Adams, hesaplamalarını, ABD'nin daha önce Ortadoğu'da gerçekleştirdiği operasyonları baz alarak yaptığını söyledi. 10-15 milyar dolarlık toplamın, 1 Ekim'de başlayacak 2015 mali yılı için hazırlanan savunma bütçe talepleri listesinin başında yer alması bekleniyor. 

IŞİD ile iligili strateji belli değil

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'de IŞİD’e karşı atabilecekleri adımlar konusunda henüz bir stratejilerinin olmadığını söyledi. Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen Obama Suriye'de IŞİD'e karşı olası bir askeri eylem için Kongre'nin onayına ihtiyacı olup olmadığına dair bir soruyu yanıtlarken; "Strateji geliştikçe, kongre ile istişare halinde olmayı sürdüreceğiz." dedi. Obama, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, IŞİD'le mücadele için koalisyon kurmak üzere Ortadoğu ülkelerini ziyaret edeceğini açıkladı. Obama, ABD Başkanı Savunma Bakanı Chuck Hagel'dan IŞİD'e karşı harekat planı hazırlamasını istediğini söyledi.