İspanya: AB'den yardım istemedik

İspanya Ekonomi Bakanlığı, bankacılık sektöründeki sorunlar kötüleşirse yardıma ihtiyaç duyabileceği kaydedilen haberin doğru olmadığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya, Avrupa Birliği'nden (AB) ekonomik yardım talebinde bulunmadığını bildirdi.

Ekonomi Bakanlığı, Financial Times Deutschland'da yayımlanan, AB'nin, İspanya'nın talepte bulunması ihtimaline karşı bir yardım paketini aktif hale getirmeye hazırlandığı şeklindeki haberle ilgili açıklama yaptı.

Bakanlık sözcüsü, "Bu yalan. Kurtarma yok. Talep edilen hiçbir şey yok, olmayacak, hiçbir şey. Bunu nereden aldılar bilmiyorum" dedi.

FT Deutschland'ın haberinde, AB'nin, Yunanistan benzeri ödeme güçlüğü çeken Euro Bölgesi ülkelerinin yararlanması için kurulan yardım fonuna gelecek aylarda giriş amacıyla yardım başvurusu için hazırlandığı belirtildi.

Özellikle İspanya'nın, bankacılık sektöründeki sorunlar kötüleşirse yardıma ihtiyaç duyabileceği kaydedilen haberde, ismi verilmeyen Avrupa Komisyonu'ndan bir sözcünün, İspanya'nın şu anda yardım talebine ilişkin işaret bulunmadığını söylediği de ifade edildi.

Piyasaların bugün FT Deutschland'ın haberine tepki vermediği bildirildi.

İspanya hükümetinin tasarruf paketi, gayri safi yurtiçi hasılaya oranı yüzde 11,2 olan bütçe açığını 2013 yılına kadar yüzde 3'e çekmeyi hedefliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir