İspanya'da işsizlik tavan yaptı

Ülkede son 1 yılda işsizlerin sayısı yaklaşık yüzde 38 arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya'da işsizlik oranı son 12 yılın en yüksek düzeyine çıkarak işsiz saysı 2 milyon 818 bin 26'ya çıktı.

İşsizlik Kurumu'ndan açıklanan yeni verilere göre, Ekim ayında bir önceki aya oranla 192 bin 658 daha fazla işsiz olduğu belirtilirken, mevcut durumda İspanya'daki işsiz sayısının 2 milyon 818 bin 26'ya çıktığı bildirildi. Nisan 1996'dan bu yana ilk defa işsizlerin sayısının bu kadar arttığına dikkat çekilirken, son 1 yılda işsizlerin sayısının yaklaşık yüzde 38 arttığı ifade edildi.

Sosyal güvenliği olan işçi sayısında da Ekim 2001'den bu yana ilk kez düşüş görüldüğü, 18 milyon 918 bin 473 işçinin sosyal güvenlik hakkının bulunduğu bildirildi.

Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero dün, işsizlerin ipotek borçlarının yüzde 50'sinin vadesini 2 yıla kadar erteleme hakkı verilmesini ve işe alınmaların teşvik edilmesi için şirketlere ekonomik yardımları öngören yeni önlem paketlerini açıklamıştı. Ana muhalefetteki Halk Partisi (PP) ile muhalefette bulunan komünist görüşlü Birleşik Sol (IU) gibi diğer partiler ise Zapatero hükümetini, bu zamana kadar ekonomik krizin ciddiyetini saklamak, geç ve yetersiz önlem almakla suçluyor.