İsrail askerlerinden mülteci kampına baskın

Ramallah'ta mülteci kampına giren İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ölenlerin sayısı 3'e yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RAMALLAH  - Ramallah'ta mülteci kampına giren İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 3'e yükseldi.

Ramallah Tıp Kompleksi Müdürü Ahmed el-Beytavi, Batı Şeria'daki Kalendiya Mülteci Kampı'na giren İsrail askerleri ile Filistinliler arasında yaşanan olayda, Filistinli Cihad Aslan (19) ile Rubin Faris (32) ve Cemal Cahcun'un hayatını kaybettiğini, 10 kişinin de yaralandığını, yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğunu belirtti.

AA muhabirine konuşan Kalendiya Mülteci Kampı sakinlerinden Muhammed Matir, "Kamp'taki Filistinliler bugün İsrail askerlerinin açtığı ateş sesleriyle uyandı. İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı" dedi.

Matir, İsrail askerinin kamptaki bir dükkanın önünde duran Filistinlere açtığı ateşle göğsünden vurularak hayatını kaybeden Rubin Faris'in 6 çocuk babası olduğunu ve 3 yıl İsrail hapishanelerinde kaldığını hatırlattı.

İsrail askerlerinin kendilerine taş atan Filistinli gençlere de ateş açtığını söyleyen Matir, bu nedenle sağlık ekiplerinin olay yerine ulaşımının aksadığını kaydetti.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin evlere düzenlediği baskınlar sırasında 2 Filistinli genci gözaltına aldığını ifade etti