İsrail Gazze'ye bomba yağdırdı

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılarda pazartesi gününden bu yana bin 320 hedefi vurduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUDÜS - İsrail ordusu Gazze'ye yönelik  başlattığı saldırılarda pazartesi gününden bu yana bin 320 hedefi vurduğunu açıkladı. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Hedefler, 735 rampa, 64 eğitim kampı, 58 silah deposu, 32 Hamas yönetimine ait tesis 29 Filistinli örgütlerin haberleşme alt yapısını ve birçok farklı mekanı kapsıyor" denildi.

Açıklamada, Gazze'den İsrail'e fırlatılan füzelerden 635'inin güney kesimlerine düştüğü, 147'sinin de "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

24 saatte 200 hava saldırısı

Öte yandan İsrail ordusunun dün geceden bu yana Gazze'nin çeşitli noktalarına 200 hava saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi. İbrani radyosunun ordunun açıklamasına dayandırdığı haberinde, İsrail uçaklarının 24 saat içinde Gazze'ye 200 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Saldırılarda füze rampalarının, silah depolarının yanı sıra silah imalat atölyelerinin ve 163 tünelin hedef alındığı ifade edildi.

İsrail'in Gazze'ye "Koruyucu Hat" adıyla başlattığı saldırılarda şu ana kadar 165 kişinin öldüğü, bin 85 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir