İsrail ordusu, Libya gemisini yakın takibe aldı

Libya'nın gönderdiği Gazze'ye yardım gemisinin bu akşam saatlerinde Mısır'a varması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEL AVİV - Gazze'ye yardım için yola çıkan, ancak İsrail donanmasının karşı çıkması üzerine Mısır'ın El Ariş Limanı'na yönelen Libya gemisi, rotasından sapmaması için İsrail ordusu tarafından yakın takibe alındı. Mısır'ın El Ariş Limanı'na yönelen Libya gemisinin, motorundaki arızanın giderilmesinden sonra yoluna devam ettiğini bildirdi.

İsrail ordu radyosunun haberine göre, geminin bu akşam saatlerinde Mısır'a varması bekleniyor.

Haberde, geminin rotasında yeni bir sapma olmaması için yakın takipte olduğu, İsrail hücumbotlarının gerekirse gemiyi ele geçirmeye hazır olduğu belirtildi.

Ordu radyosunun haberine göre, Libyalı bir kaynak, İsrailli yetkililerin denizde herhangi bir çatışmayı önlemek amacıyla geminin organizatörleri arasında bulunan, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğullarından Seyfül İslam ile dolaylı bir şekilde bağlantı kurduğunu söyledi.

Kaddafi'nin oğlu Seyfül İslam, gemiyle yardımın organizatörlerinden Kaddafi Uluslararası Yardım ve Geliştirme Vakfının yöneticiliğini yapıyor.

Öte yandan, Gazze Ablukayı Karşı Halk Komitesi Başkanı, bağımsız milletvekili Cemal Hüdari, Gazze Şeridi'ne abluka devam ettiği sürece "İntifada gemileri" olarak adlandırdığı gemi seferlerinin durmayacağını söyledi.

Bu arada, İsrail'in istihbarat kuruluşlarından sorumlu Devlet Bakanı Dan Meridor, İsrail'in Gazze karasuları üzerindeki kontrolüyle ilgili olarak bazı yeni önlemler üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Meridor, "İsrail'in düşmanlarının taktik değiştirdiğini ve klasik silahlı mücadele yerine uluslararası kamuoyunu etkileme savaşına geçtiklerini" söyledi.

İsrailli Bakan, "bu tür faaliyetlerin İsrail'i şiddet uygulayan bir ülke olarak gösterme girişimi olduğunu" belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir