İsrail saldırılardan İran'ı sorumlu tuttu

Hindistan'da İsrailli diplomatın aracına bombalı saldırı düzenlenirken, Gürcistan'daki elçilikte bomba etkisiz hale getirildi.İsrail saldırıların sorumlusu olarak İran'ı gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
YENİ DELHİ - Hindistan'da bir İsrailli diplomatın aracına bombalı saldırı düzenlendi. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki bombanın ise etkisiz hale getirildiği bildirildi. Öte yandan İsrail saldırılarla ilgili olarak "Gürcistan ve Hindistan saldırılarının arkasında İran var" yorumunda bulundu.
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de İsrail büyükelçiliğine ait bir otomobilde meydana gelen patlamanın ardından polis, araca bombayı yapıştırdığından şüphelenilen bir motosikletliyi arıyor.
Polis komiseri B.K. Gupta, "Bir görgü tanığı, motosikletli bir kişinin otomobilin arkasına bir tür patlayıcı yapıştırdığını gördüğünü anlattı" diyerek, bu zanlıyı aradıklarını söyledi.
Saldırıda, 42 yaşında bir diplomat ile 3 Hintlinin hafif yaralandığını belirten Gupta, hastaneye kaldırılan diplomatın bilincinin açık olduğunu kaydetti.
Hintli emniyet yetkilisi, "Kadın diplomatın bilinci açık, durumunun iyi olduğunu düşünüyoruz" diyerek, bu diplomatın İsrail büyükelçiliği savunma ataşesinin eşi olduğunu belirtti.
Tiflis'teki saldırı engellendi
Gürcü basını, İsrail'in Tiflis Büyükelçisi İsak Gerberg'e suikast girişimi düzenlendiğini, suikastın Gürcü polisi tarafından engellendiğini yazdı.
Basında çıkan haberlerde, Gerberg'in aracının alt kısmına el bombasının monte edildiği ve bombanın Gürcü polisi tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
Gerberg'in sürücüsü Roman Haçaturyan'ın aracın alt kısmına bantla yapıştırılan bir siyah poşet fark ettiği ve olay yerine polis ekibini çağırdığı ifade edilen haberlerde, olay yerine polislerin dışında bomba imha ekiplerinin de geldiği ve aramalar sırasında aracın altındaki poşetin içinden el bombasının çıktığı belirtildi.
Bombanın uzmanlar tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedilen haberde, Büyükelçinin aracının polisler tarafından bir otoparka çekildiği ve incelendiği bildirildi.
Netanyahu İran'ı suçladı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hindistan ve Gürcistan'da İsrailli diplomatları hedef alan saldırıların arkasında İran'ın olduğunu iddia etti.
Binyamin Netanyahu, partisi Likud milletvekillerinin katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklamada, Yeni Delhi ve Tiflis'teki saldırıların arkasında İran'ın olduğuna inandığını söyledi.
İsrail'in son aylarda Azerbaycan, Tayland ve başka yerlerde de saldırıları engellediğini belirten Netanyahu, "Bütün bu olaylarda, saldırıların arkasındaki unsurlar İran ve yardımcısı Hizbullah..." diye konuştu.
Hindistan'da, İsrail Büyükelçiliğine ait bir otomobilde meydana gelen patlamada 2 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Ayrıca, İsrail'in Tiflis Büyükelçisi İsak Gerberg'i hedef alan suikast girişiminin, Gürcü polisi tarafından engellendiği kaydedilmişti.
Gürcü basınında, Gerberg'in aracının alt kısmına el bombası monte edildiği ve bombanın Gürcü polisi tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir