İsrail, Suriye'de hava saldırısı düzenledi

İsrail, Şam yakınlarında bazı hedeflere hava saldırısı düzenledi. Suriye basını üç askerin yaralandığını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsrail savaş uçakları Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki bazı hedeflere dün füze saldırısı düzenledi. Suriye devlet basınında yer alan habere göre hava saldırısında üç asker yaralandı.

Askeri bir kaynağa dayandırılan haberlerde, "Hava savunma sistemimiz Lübnan toprakları üzerindeki İsrail savaş uçaklarının fırlattığı füzelere karşı karşıya geldi, büyük bölümünü hedeflerine ulaşamadan düşürdü" dedi. Kaynak, saldırıda bir mühimmat deposunun isabet aldığını ve üç askerin yaralandığını ifade etti.

İsrail ordu sözcüsü basında yer alan haberler hakkındaki sorulara cevap vermezken, İsrail ordusunun Twitter hesabında, "İsrail Savunma Kuvvetleri'ne ait bir hava savunma sistemi Suriye'den fırlatılan bir uçaksavar füzesi nedeniyle faal hale gelmiştir" denildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, İsrail'in füzelerinin Lübnan toprakları üzerinde fırlattığını ve Şam'ın batı ve güneybatı kırsalını hedef aldığını belirtti. Gözlem Örgütü'nün açıklamasında, "Bir dizi füze Hizbullah ve İranlı güçlerin kullandığı mühimmat depolarını vurdu" denildi ancak ölü veya yaralı olduğuna dair bir bilgi gelmediği ifade edildi.

İsrail, Suriye'de yedi yıldan uzun süredir devam eden iç savaş boyunca çeşitli hedeflere daha önce defalarca hava saldırıları düzenlemişti.